Month: april 2023

Washington in geuren en kleuren

deel 2

Wie houdt van afwisseling op het bord, zit gebakken in Washington DC. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een restaurant dat in jouw voorkeur kan voorzien. Neem wel een dikke portemonnee mee, want de prijzen zijn vaak niet mals. En boven op de prijzen in de menukaart kun je nog allerlei extra’s verwachten of kiezen. De fooi is een oude bekende, maar uit de corona- en andere crises zijn allerlei nieuwe, soms creatieve extra’s voortgekomen, denk aan “noncash adjustments”, “fuel surcharges” of “kitchen appreciation”.

Het Witte Huis

Washington in geuren en kleuren

deel 1

“Vandaag is onze laatste dag in Washington DC. Met nog zo’n 8 zonnige uren te besteden, weten we nu al dat het afscheid een beetje pijn gaat doen.” Zo begonnen we eergisteren dit blog, nog geen idee dat ons verblijf langer zou duren dan gepland. Oorzaak? Een verdacht pakketje in metrostation Foggy Bottom. Om te voorkomen dat het mistige hol in een zwart gat zou veranderen, kwam er een ‘police investigation’. Met een enorme vertraging als gevolg. Tegen de tijd dat de metro de luchthaven bereikte, werd de gate voor onze vlucht gesloten.

groepsfoto eetclub

Op groene reis met de eetclub

Amsterdamse Waterleiding Duinen

Afgelopen zaterdag verkenden we met onze eetclub de duinen bij Vogelenzang. De wandeling was een verjaardagscadeau voor Mariëtte. Met de cadeaubon van De Groene Reis kon zij zelf een wandelgebied kiezen. De kans om herten te spotten, gaf de doorslag bij de keuze van het gebied. Het gezelschap stond natuurlijk vast 🙂 Onder leiding van gids Hetty maakten we een boeiende wandeling. En natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten. We zijn per slot van rekening een eetclub!