Of je worst lust
Overijssel . vleesBestemming: Dalfsen
Al jaren droomden we van een eigen vakantiehuisje. Maar niet op 1 plek. Een huis op wielen, oftewel een caravan of sleurhut, bleek de oplossing voor onze behoefte aan een eigen bed met vrijheid. Vooruitlopend op de aanschaf gingen we in oktober 2021 op zoek naar een eerste staplaats in Drenthe. Dankzij een bijzonder gerecht van kabeljauw en zolderspek belandden we uiteindelijk in Overijssel.
In een koud en regenachtig najaarsweekend togen we naar Drenthe, een routekaart met potentiële wintercampings op zak. Staphorst werd onze uitvalsbasis. Niet vanwege campings in de buurt, maar omdat dineren bij restaurant De Groene Lantaarn al tijden op ons wensenlijstje stond. Op het menu stond onder andere kabeljauw in zolderspek. Nieuwsgierig naar de herkomst van dit uiterst smaakvolle spek vroeg Geert de ober om meer informatie. Het bleek bij slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen vandaan te komen. En dus werd Dalfsen als bestemming aan onze route toegevoegd.
Overwinteren op camping Starnbosch
Na een rondje Drentse campings zetten we koers naar Overijssel, op weg naar de slagerij. In de buurt van Dalfsen vonden we via Google Maps een camping in het bos. Toch even kijken. Na een rondje over camping Starnbosch waren we al zo goed als verkocht. Het daaropvolgende bezoek aan Van Broekhuizen gaf de doorslag. Onze nieuwe caravan zou zijn eerste winter in Dalfsen gaan doorbrengen. En wij zouden het Vecht- en Reestdal gaan verkennen aan de hand van diverse smaakroutes en eigen speurwerk.
Vlees(waren) halen bij Van Broekhuizen
Inmiddels staan we voor het tweede winterseizoen op Starnbosch. Er gaat bijna geen week voorbij dat we niet bij slagerij Van Broekhuizen binnenstappen. Deze snoepwinkel van ambachtelijke vleesproducten heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Alles wordt in eigen huis gemaakt met duurzaam vlees van runderen, varkens en lammeren uit de regio. De keuze is enorm, van nostalgische streekproducten, zoals Sallandse Plaatham, tot worsten en hammen waarin je hun liefde voor Italiaanse specialiteiten proeft. De hammen en salami’s hangen gewoon aan het plafond van de winkel te drogen.
Droge worst is vaste prik op ons borrelplankje en een gewaardeerd cadeautje. In de koelkast ligt altijd een voorraadje Guanciale voor de traditionele spaghetti alla carbonara. De balkenbrij gaat mee naar Geerts ouders. En het zolderspek? Dat doet het nog steeds heel goed met kabeljauw!
Adres: Prinsenstraat 33, 7721 AH Dalfsen
Misschien vind je het ook leuk
Archieven
Calendar
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Categorieën
- algemeen
- bier
- boerderijwinkels
- buitenland
- camping en glamping
- cider
- cultuur
- Duitsland
- fietstocht
- Frankrijk
- Griekenland
- groente
- Ibiza
- kaas
- kastelen
- kookboeken
- Lapland
- luchtballonrestaurant
- markt
- museum
- natuur
- Nieuw-Zeeland
- notenolie
- olijfolie
- Oosterscheldepad
- Overijssel
- overnachten
- recepten
- restaurant
- sneeuwpret
- soep
- treinen
- Uncategorized
- vis, schaal- en schelpdieren
- vlees
- voedselbos
- wandeling
- Washington DC
- wijn
- Zeeland
- zeilreis
- Zuid-Holland
Geef een reactie