Paradijsje op aarde
buitenland . natuur . Nieuw-Zeeland . olijfolie . restaurant . treinen . wijnVan Taumarunui naar Waiheke met Northern Explorer
10 en 11 januari | Na een dag lang zelf voor machinist en conducteur gespeeld te hebben, is het tijd om die rollen aan professionals over te laten. We gaan vandaag met de Northern Explorer naar Auckland en pakken daarna meteen de ferry naar Waiheke, een zonovergoten eiland vol wijngaarden op 45 minuten vaarafstand van Auckland. De scenic treinreis geeft ons in 5 uur tijd een goede indruk van het noordelijke landschap. Ook hier weer grotendeels natuur en weinig bebouwing. De hoogbouw van Auckland steekt er schril bij af. Veel krijgen we niet van de stad mee, we varen met een prachtige zonsondergang weg en belanden uiteindelijk in een klein paradijs op aarde: de Winemakers Loft, waar we nog even tot rust willen komen voordat we de lange vliegreis naar huis aangaan.
Omdat we in het donker aankomen, krijgen we niet veel mee van het uitzicht vanuit onze loft tussen de wijngaarden. Als we de volgende ochtend wakker worden, wacht ons een onvergetelijk uitzicht over de Church Bay. De ramen kunnen helemaal opengeklapt worden, zodat we ongehinderd naar het levensechte schilderij kunnen staren. We zitten helemaal afgeschermd van het huis van de eigenaren van deze boetiekwijngaard en hebben zelfs een eigen patio met BBQ en buitendouche. Niet echt nodig, die douche, want de loft is van alle gemakken voorzien. We hoeven maar ‘Alexa, verbindt met I-phone’ te roepen en ze speelt onze lievelingsmuziek.
Allpress olijfolieproducent
We bezoeken een olijfolieproducent om de hoek van ons loft en vragen na een geslaagde proeverij 6 flessen naar ons te verschepen.
Jurassic Ridge
Vervolgens bezoeken we Jurassic Ridge, een gepassioneerde wijnmaker die puur natuur wijnen produceert. Hij heeft ook een eigen wijngaard in de hak van Italië en vertelt honderduit over zijn ‘slow wines’, waar geen additieven aan te pas komen. We proeven 7 verschillende wijnen, allemaal bijzonder van smaak omdat ze geen toegevoegde suikers bevatten en eerst minimaal 10 jaar liggen voordat ze gebotteld worden. Ze zijn te koop via zijn online webshop of een wijncooperatie die wijnen door de hele wereld verscheept. We kopen 1 fles en nemen ons voor de rest online te bestellen.
Mudbrick en Cable Bay wineries & restaurants
Daarna lunchen we bij Mudbrick, een restaurant in de gelijknamige wijngaard, dat als superromantisch te boek staat. Het eten is goed, maar we eten de volgende dag beter in het restaurant van Cable Bay. Hier kookt men zoveel mogelijk met organische ingrediënten uit eigen tuin en dat proef je. De salades zijn mega smaakvol. De ceviches zijn supervers en de het waygu vlees is heerlijk mals. Met bijpassende wijnen maken we er een heerlijke afsluiting van ons verblijf op Waiheke van!
Goodbye Auckland, hello Chicago
Voordat we naar het eiland vetrokken, werden we gewaarschuwd. Wie eenmaal op Waiheke verblijft, wil er niet meer weg. We begrijpen heel goed waar dat gevoel vandaan komt, het is een eiland voor levensgenieters, misschien wel het Ibiza van Nieuw-Zeeland. Maar hoe we ons ook thuis voelen, Air New Zealand wacht en we verheugen ons op het weerzien met onze kinderen, familie en vrienden. Als dit blog online komt, hebben we de eerste grote oversteek erop zitten en zijn we in Chicago aangekomen. Vandaar is het nog zo’n 8 uur naar Amsterdam.
Deze alinea hierboven zou de inleiding tot een samenvattende alinea over onze trip door Nieuw-Zeeland zijn. En daarmee zou deze blogreeks afgesloten worden. Echter, lange rijen voor de douane in Chicago en veel te weinig tijd om vervolgens onze bagage in te checken zorgen ervoor, dat we onze vlucht naar Amsterdam missen. We kunnen een dag later een nieuwe poging wagen. Vandaar dat er nog 1 blog over Chicago volgt, een stad die Margriet dierbaar is sinds ze daar voor haar eerste werkgever ieder jaar rond december naartoe vloog. Er zijn zo’n 30 jaar verstreken sinds het laatste bezoek, maar nu we toch gestrand zijn, gaan we een hotel downdown zoeken en ons een dagje onderdompelen in de grootsheid van een besneeuwd Chicago.
Afscheid van Nieuw Zeeland
We sluiten onze reis door Nieuw-Zeeland graag af met de volgende woorden:
Nieuw-Zeeland: wat hebben we van je genoten! Wat hebben we veel gezien en beleefd. Wat was het inkijkje in het leven van AC en James bijzonder. Wat hebben we leuke mensen ontmoet, lekkere wijnen gedronken en veel kaasjes uitgeprobeerd. En wat hebben we ons thuis gevoeld in dit land waar niemand de deur op slot doet en de sleutels gewoon in de auto laat. Waar je altijd met een kwinkslag wordt aangesproken als je oogcontact maakt. Waar pies het winnen van hamburgers en iedereen meteen aan ons accent hoort dat we uit Nederland komen. Waar we overal darling en sweetie genoemd worden. Waar we konden genieten van de natuur in al haar uitbundigheid en onszelf regelmatig alleen op de wereld waanden. Dankjewel Nieuw-Zeeland en Nieuw-Zeelanders voor deze onvergetelijke reis, jullie zitten voor altijd in ons hart!
Misschien vind je het ook leuk
Archieven
Calendar
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Categorieën
- algemeen
- bier
- boerderijwinkels
- buitenland
- camping en glamping
- cider
- cultuur
- Duitsland
- fietstocht
- Frankrijk
- Griekenland
- groente
- Ibiza
- kaas
- kastelen
- kookboeken
- Lapland
- luchtballonrestaurant
- markt
- museum
- natuur
- Nieuw-Zeeland
- notenolie
- olijfolie
- Oosterscheldepad
- Overijssel
- overnachten
- recepten
- restaurant
- sneeuwpret
- soep
- treinen
- Uncategorized
- vis, schaal- en schelpdieren
- vlees
- voedselbos
- wandeling
- Washington DC
- wijn
- Zeeland
- zeilreis
- Zuid-Holland
Geef een reactie